lørdag 31. juli 2010

Enda flere forberedelser til Kina-tur pluss litt mer...

Siden vi skal til Kina i 2011 sammen med Laila og gemalen måtte vi ta en runde med kinamat - på Kina-restaurant. Nå er vel denne type restauranter ikke så uvanlig i Norge så kinamat har vi spist mang en gang. Men Laila hadde et forslag - nemlig restaurant Oriental som kunne vise til en litt mer variert meny enn det mange andre kinarestauranter har!

Med en helaften i hovedstaden spanderte vi på oss et hotellrom på Helsfyr, så vi slapp stress med bussing hjem på natta. Veldig greit med Helsfyr siden vi da har med bilen og det er kort vei til Vålerenga hvor ferden starta.

Vi hadde avtale om å møtes på "huset" for et par pils før ferden gikk til sentrum.
Vel nede i byens kjerne stakk vi innom Orientals nærmeste nabo, nemlig Bohemen. Dette ble nok min første tur på en sportspub!!... (men kanskje ikke siste?) Hadde vel aldri trudd jeg skulle sette mine ben i den type utested - som er totalt uinterressert i sport...hehe.

Vi gikk så turen opp trappen til Oriental - hvilket flott sted! Her vanket det kinesisk mat med dertil hørende kinesisk drikke. Å velge fra en meny med såpass uforståelige titler på rettene var ikke helt enkelt, men maten ble jo bra beskrevet på norsk så vi fant greit ut hva vi ville ha. Her fikk vi også valget på hva slags bestikk vi ville bruke - valget falt på pinner selvfølgelig! Så dette ble veldig kinesisk - og det falt ikke mange ord under spisingen, her var det full konsentrasjon! Som dette bildet beskriver - tunga rett i munnen Laila!

Etter en god natts søvn på hotellet hadde jeg lyst til å se byen jeg vokste opp i i nærmere i øyensyn. Dermed ble det en tur med bussen ned til sentrum for å rusle litt rundt i gatene. Helt herlig syns jo jeg som har endel minner fra denne byen! Vi slang innom noen butikker så det vanket litt klær på meg og sko på gubben. Så var Karl Johan et ønske, så da tråla vi den et stykke, før vi tok av mot sjøen og Aker Brygge.
Tilbake til Karl Johan hvor vi gikk på fortauet utenfor Aulaen var flere kjente sitater - her ser vi fra Ibsens Brand: "Tabes alt din vinding skabte;- evigt ejes kun det tabte".

Ja vi gikk forbi bygningen som inneholder DIS-Norges nye kontorlokaler fra slutten av august.
Etter en stopp for en kaffekopp og "kikke på livet" fant vi 37-bussen for å finne bilen på Helsfyr. Jeg lærte veien fra busstoppet til hotellet så dette måtte jo prøves på nytt. Fikk til helt fint!

Men før vi kom så langt som til hotellet sveipa vi innom Østre Gravlund, et sånt sted kan man da ikke bare gå forbi! Der inne har jeg nemlig mine oldeforeldre Edvard og Anna Olsen pluss deres 2 ugifte døtre gravlagt, lurte litt på om den gravstøtta fremdeles sto der. Og jo - det gjorde den! Ustelt grav, men den var nå ikke slettet enda. Den siste som ble gravlagt der var grandtante Emma i 1983, populært kalt Emma Smed har jeg latt meg fortelle. (Faren Edvard var smed).
Trur jeg må ringe kirkevergen å høre hvem som fester den graven...hmm...

Neste punkt på programmet var en tur til Abildsø og Langerudsvingen hvor jeg bodde mine første 15 år. Veldig rart å kjøre her som jeg nesten ikke har vært siden! Måtte jo ta et bilde av huset "mitt"!
Vår leilighet var i 1. etg nederst mot skauen. Lurer på hvordan det er inne der nå...

Alt i alt et flott døgn i byen min!

torsdag 1. juli 2010

Forberedelser til Kinatur

Som sikkert noen har fått med seg så skal vi på tur til Kina.
Siden dette ikke er før i august 2011 så har jeg vel ikke lagd så blest om det enda, men litt siver likevel ut.

Turen det er snakk om er et 11 dagers elvecruise på elven Yangtzee i Kina og med noen dager ekstra i hver ende så havner vi totalt på 17 dager - minst.

Nuvel - selve turen kommer det nok mer om etterhvert.
Første seriøse forberedelse ble tatt ved middagen i dag! Riktignok en veldig typisk norsk middag: Spekemat med flatbrød, eggerøre og potetsalat. Men som drikke hadde vi noe veldig utypisk norsk: nemlig kinesisk øl!

Laila fikk tak i et par flasker med Tsingtao Beer til oss for at vi skulle få en forsmak på det kinesiske ølet.
Slett ikke værst smak! Trur nok jeg skal overleve Kina når det gjelder kaldt drikke ja :)